Soţul a intrat pe uşă exact când escrocii îi cereau unei femei din Iași 36.000 de euro pentru a-l opera

Data publicării:
femeie vorbind la telefon
Foto: Shutterstock

„Metoda accidentul”, pusă în scenă de doi bărbați din județul Iași, care s-au dat drept medici și au sunat o femeie cerându-i bani pentru „a-i opera soțul grav rănit într-un accident de muncă”, s-a încheiat prost atunci când pe ușă a intrat chiar...soțul.

femeie vorbind la telefon
Foto: Shutterstock

Escrocii care contactează familii cu povești inventate și le cer sume mari de bani pentru operații, spunându-le că cineva drag a suferit un accident groaznic și că viața sa depinde de asta, au încercat să obțină 36.000 de euro de la o femeie din comuna Miroslava, județul Iași. 

Aceștia au sunat-o, s-au dat drept medici și i-au cerut suma impresionantă de bani pentru a-i opera de urgență soțul care, i-au spus ei, suferise un teribil accident la muncă.

În timp ce femeia discuta panicată cu escrocii, pe ușă a intrat chiar soțul acesteia, teafăr și nevătămat. Cei doi au mers la poliție și au depus o plângere penală pentru înșelăciune.

„La data de 17 septembrie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Miroslava au fost sesizaţi de către o femeie de 44 de ani, din comuna Miro­slava, cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, ar fi fost contactată telefonic de mai multe persoane necunoscute, care s-ar fi folosit de nume şi calităţi oficiale şi, sub pretextul că soţul său ar fi fost victima unui accident la locul de muncă, i-ar fi solicitat 36.000 de euro, necesari pentru operaţia complicată a acestuia. Soţul persoanei vătămate a ajuns însă chiar atunci la domiciliu, femeia realizând că este vorba despre de o înşelăciune şi întrerupând convorbirea telefonică“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi pentru Ziarul de Iași.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de în­şelăciune în forma tentativei, iar cercetările continuă pentru indentificarea autorilor.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri