Traficul în Vama Siret a fost reluat. Număr foarte mare de camioane care așteaptă și 2 ore să intre din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
tiruri Vama Siret
Tiruri la Vama Siret, 17 ianuarie. Foto: Iquam Photos/Casian Mitru

Traficul în Vama Siret a fost reluat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind permisă intrarea camioanelor dinspre Ucraina. Numărul TIR-urilor care aşteaptă să intre în ţară este foarte mare.

„În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestarea de protest a fermierilor şi transportatorilor din judeţul Suceava. Aceştia au acţionat pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă a acestei manifestaţii”, a transmis Jandarmeria Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Jandarmii şi poliţiştii au discutat permanent cu protestatarii, prin intermediul echipelor de dialog, în vederea deblocării traficului rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Sret.

„Traficul în Vama Siret se desfăşoară în condiţii normale, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule. A fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către oraşul Siret”, au mai transmis jandarmii.

Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, camioanele aşteaptă 120 de minute la intrarea în ţară. 

„Trafic intens, număr foarte mare de mijloace de transport prezente la control”, este avertismentul poliţiştilor de frontieră. 

Zile întregi, intrarea camioanelor dinspre Ucraina nu a fost permisă, din cauza protestului fermierilor şi transportatorilor.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri