Turiștii din Costinești lasă în urma lor, zilnic, cantități uriașe de gunoaie. "Chiar e mizerie, aruncată în neştire"

Data publicării:
gunoaie pe spatiul verde
Turiștii din Costinești lasă în urma lor, zilnic, cantități uriașe de gunoaie. FOTO: Captură Digi24

O mare de oameni ocupă plaja din Costinești. Specialiştii în turism spun că doar în fosta stațiune a tineretului sunt înghesuiți 80.000 de oameni, care lasă în fiecare zi în urma lor cantități uriașe de gunoaie.

Toți românii și-au luat concediu și au mers la mare, la început de august. Așa pare, cel puțin atunci când ne uităm cum arată în aceste zile litoralul românesc. Plajele sunt supra-aglomerate, drumurile aproape blocate de mașini și gunoaiele, la tot pasul. 

"Faţă de alte staţiuni, da, chiar e mizerie, aruncată așa în neştire", spune o turistă.

Pe spațiile verzi din Costinești sunt aruncate cutii, sticle, pachete de ţigări, foarte multe resturi de mâncare, chiar dacă peste tot sunt coşuri de gunoi.

"Pleacă din locul ăla şi lasă acolo. Nu strâng după ei. Nu există chestia asta bine implementată, înrădăcinată în oameni", afirmă un turist.

Pe lângă gunoaie, un alt motiv de stres este lipsa locurilor de parcare. Turiștii își lasă mașinile chiar și în fața secției de poliție, pe locurile rezervate vehiculelor de intervenție. Zonele pietonale sunt la fel de aglomerate.

Zeci de mii de turişti trec zilnic pe aleea cunoscută mai ales pentru magazinele cu mâncare. Muzica răsună la maximum în fiecare gheretă. Iar pe jos, fiecare turist pare să-și fi marcat drumul.

În weekend-uri, în Costinești, totul este mai scump: cazarea începe de la 400 de lei pe noapte și ajunge la o mie, în apartamentele cu vedere la mare. Un șezlong e 60 de lei, o umbrelă, alți 20 de lei. Un adult plătește până la 200 de lei pe zi pentru mâncare.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri