Sari la conținut

Un agent de la Rutieră, acuzat că a cerut favoruri sexuale unei șoferițe. Bărbatul susține că „a fost provocat”

Un agent de la Brigata de Poliție Rutieră din Capitală se află în centrul unui scandal, după ce o femeie îl acuză că ar fi pretins favoruri sexuale pentru a nu îi suspenda permisul de conducere, în urma unui accident. Potrivit TVR, femeia a înregistrat discuția cu agentul.

Pe 27 aprilie 2017 la Biroul Accidente Ușoare al Poliției Rutiere București s-a prezentat o femeie care a provocat un accident. În timpul discuţiilor, polițistul Gabriel Perju i-a vorbit despre amendă şi suspendarea permisului de conducere. Dar i-ar fi propus şi o soluţie favorabilă în schimbul unor favoruri sexuale.

Agentul nu neagă complet acuzațiile, și afirmă că „ar fi fost provocat” să spună anumite lucuri.

"A avut loc prima discuţie în care eu am vorbit despre amenzi și dumneaiei a venit cu propuneri. În cea de-a doua discuţie dumneaei m-a provocat să spun anumite lucruri pentru a da de înţeles că eu susţin acest lucru. Nu mi-am dat seama că dumneaei înregistrează deşi s-a ţinut după mine o perioadă destul de lungă. La un moment dat am ieşit din birou pentru că deja nu mai vroia să plece. Eu tot îmi găseam de lucru." – agent de poliție Gabriel Perju.

„Inculpatul, în afara clădirii, îi cere în mod repetat să o sărute, pretinderea, în această situație, fiind una fermă, fără echivoc”, se arată în constatarea procurorului.

„Eu nu i-am făcut nicio propunere de acest gen. E o frază pe care doamna procuror a considerat-o vitală: faptul că am zis eu la sfârșit că pot să te sărut. Eu am zis acest lucru: pot să te salut, să te sărut, să te iau în brațe, nu știu cum a înțeles ea”, spune agentul de poliție. 

Între timp, procurorii l-au trimis în judecată cu acuzația de folosire abuzivă a funcției în scop sexual.