Un hacker lucrează la un virus de tip ransomware cu numele lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

Malware Hunter Team a publicat pe pagina de Twitter un mesaj în care afirmă că un hacker lucrează la un virus de tip ransomware cu numele lui Liviu Dragnea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Virusul este transmis prin intermediul unui fișier cu extensia .dragnea, iar când îl deschizi, acesta ar trebui, teoretic, să cripteze datele și să afișeze un mesaj. Malware Hunter Team precizează totuși că virusul nu ar șterge datele, ci doar este o amenințare. Spre deosebire de alți viruși de tip ransomware, acesta nu cere să plătești în Bitcoin pentru deblocarea datelor. 

„Permite-mi să-ți explic ce se întâmplă: fișierele tale personale vor fi distruse. Documente, poze, video-uri etc...Și stai liniștit, nu ai cum să oprești asta. De ce? Pentru că așa vrea mustața mea. Nu am BTC wallet și nici nu-mi fac că nu știu cum. Așa că odihnească-se-n pace! Acum, să așteptăm împreună”, este mesajul afișat.

Cei care încearcă să introducă o cheie greșită de decriptare vor primi o eroare numită „nu mor caii când vor câinii”.

Citeşte şi: E bine că i-au dat jos plăcuţele 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri