Un motociclist beat și drogat și-a luat fiul de 4 ani la plimbare și apoi a provocat un accident. Copilul a fost rănit

Data publicării:
Motorcycle at speed
Foto: Profimedia Images

Un bărbat beat, care avea o alcoolemie de peste 1,23 la mie în aerul respirat şi care era şi drogat cu cannabis, a provocat un accident rutier în care un copil în vârstă de patru ani, pe care îl transporta pe o motocicletă, a fost rănit. Poliţiştii ajunşi la locul accidentului au constatat că bărbatul nici nu are permis de conducere, iau vehiculul nu este înmatriculat.

Accidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 22, pe strada 22 Decembrie, din municipiul Rădăuţi. Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Suceava, şoferul unui autoturism parcase pe partea dreaptă a străzii şi îşi urca copilul în vârstă de 1 an pe scaunul special destinat copiilor, având portiera din stânga spate deschisă pentru fixarea centurilor de siguranţă.

Şoferii mai multor autovehicule au ocolit portiera deschisă, însă la un moment dat din spate a venit o motocicletă condusă de un bărbat de 28 de ani, care transporta pe vehicul şi un copil de patru ani, fără cască de protecţie.

„Conducătorul motociclului în vârstă de 28 ani a acroşat cu motociclul portiera stânga spate a autoturismului parcat, iar din impact a ajuns pe sensul opus de mers, pe partea carosabilă. În urma evenimentului, minorul de 4 ani care se afla pe motociclu şi care nu purta cască de protecţie a suferit leziuni uşoare. La faţa locului, conducătorul motociclului în vârstă de 28 ani a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,23 mg/L alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a stabilit faptul că bărbatul în vârstă de 28 ani nu deţine un permis de conducere valabil pentru categoria de vehicule corespunzătoarele celei din care face parte motociclul condus, respectiv A1. De asemenea, conducătorul motociclului în vârstă de 28 ani, a fost testat cu aparatul DRAGER DRUGTEST 5000, din dotarea Poliţiei municipiului Rădăuţi, rezultatul testului indicând o valoare pozitivă la THC – 5 (Cannabis)”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Suceava, potrivit News.ro.

Conducătorului motocicletei a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive şi alcoolemiei.

Pe numele lui a fost deschis dosar de urmărire penală care vizează comiterea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi vătămare corporală din culpă.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri