Un român care lucra la un abator din Germania, unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19, a murit. Fusese testat de 2 ori negativ

Data publicării:
abator germania
Foto: Profimedia Images

Un cetățean român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Germania, a murit, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României la Stuttgart a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit informațiilor comunicate de conducerea abatorului, românul decedat fusese testat negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori, în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.

Familia cetățeanului român a fost înștiințată, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile, potrivit MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai arată că este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri