Un șofer beat din Olt a fost urmărit de polițiști timp de o oră, prin mai multe localități

Data publicării:
masini de politie
Şoferul, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a avut o alcoolemie de 1,01 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. FOTO: Shutterstock

Un şofer băut care circula cu viteză mare în localitatea Osica de Sus a fost urmărit de poliţişti timp de peste o oră, prin mai multe localităţi, până când au reuşit să-l oprească în oraşul Balş, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Şoferul în cauză, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Balş, a avut o alcoolemie de 1,01 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat la testarea cu etilotestul.

Autoturismul condus de bărbat circula, miercuri seara, la ora 21,20, cu viteza de 125 kilometri pe oră în comuna Osica de Sus, pe DN 64, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 kilometri. Autovehiculul a fost înregistrat de aparatul radar, iar poliţiştii au semnalizat şoferului să oprească.

„Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a supus măsurii, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe raza mai multor localităţi. Autoturismul a fost depistat şi oprit de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Balş, în jurul orei 22,30, pe strada Nicolae Bălcescu din oraşul Balş, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din aceeaşi localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat sursa citată.

Bărbatul care a conducea băut şi a refuzat să oprească maşina până când a ajuns în localitatea de domiciliu a fost fost sancţionat cu amendă de 5.220 lei, iar permisul i-a fost reţinut în vederea suspendării pentru 270 de zile.

Totodată, el este cercetat pentru infracţiuni rutiere.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri