Galerie Foto Un spectator aflat într-o zonă interzisă pe traseul raliului Câmpulung Muscel a fost lovit de o mașină și a murit. Cursa a fost anulată

Data actualizării: Data publicării:
392890907_1042548240465396_4404365455810069436_n
Un spectator aflat într-o zonă interzisă a fost lovit de o mașină de raliu la Trofeul Câmpulung Muscel. Sursa foto: Profimedia Images

Un spectator care asista la Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, a fost accidentat sâmbătă de una mașinile din concurs. Spectatorul, care stătea într-o zonă interzisă publicului, urma să fie transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti, însă între timp a survenit decesul.

Un spectator aflat într-o zonă interzisă a fost lovit de o mașină de raliu la Trofeul Câmpulung Muscel. Sursa foto: Profimedia Images
Un spectator aflat într-o zonă interzisă a fost lovit de o mașină de raliu la Trofeul Câmpulung Muscel. Sursa foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE Bărbatul accidentat grav sâmbătă, în timp ce asista la Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, a decedat în urma leziunilor suferite.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, un elicopter SMURD aterizase la Câmpulung pentru a transporta victima la un spital din Bucureşti, însă transferul nu s-a mai efectuat, între timp survenind decesul.

Organizatorii au anunţat anularea competiţiilor care erau programate pentru ziua de duminică.

„Având în vedere acest nefericit eveniment, organizatorii, în acord cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv, au decis anularea competiţiei de duminică, 22 octombrie. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a anunţat, anterior, că victima accidentului a fost un bărbat de 35 de ani, din localitatea Lereşti.

„Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, s-a stabilit că un autoturism ce participa la o competiţie sportivă automobilistică, pe raza localităţii Lereşti, ar fi accidentat un spectator, în împrejurarea în care ar fi ratat un viraj, pătrunzând pe un drum forestier adiacent traseului de concurs”, au precizat reprezentanţii IPJ Argeş.

Știrea inițială

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, incidentul a avut loc în a treia manşă de antrenamente, spectatorul aflându-se într-o zonă interzisă publicului.

"Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu numărul de concurs 83, a frânat târziu şi maşina a ieşit de pe traseu. Bolidul s-a oprit într-o maşină care era parcată la aproximativ 30 - 40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care se afla totuşi în zonă. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transferat de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, victima ar fi suferit o fractură de bazin şi o fractură la un picior. Bărbatul a fost stabilizat de personalul medical de la Spitalul Municipal Câmpulung şi urmează să fie preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transferat la un spital din Capitală.

Organizatorii precizează că acesta este primul incident auto în care este implicat un spectator, în cele 12 ediţii ale competiţiei organizate pe traseul Lereşti - Voina.

Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ajuns la cea de a XII-a ediţie, este organizat în perioada 21 - 22 octombrie de ACS Brothers Motor Sport, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung, Consiliului Judeţean Argeş şi al Primăriei şi Consiliului Local Lereşti, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Competiţia reuneşte la start 66 de piloţi.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri