Un tânăr de 22 de ani a primit 10.000 de euro ca să aducă o mașină din Germania și a dispărut cu banii

Data actualizării: Data publicării:
masina
Imagine ilustrativă. Sursa foto: Profimedia Images

Un tânăr din judeţul Mehedinţi, suspectat că a încasat 10.000 de euro de la un argeşean căruia i-a promis că va intermedia cumpărarea unui autoturism din Germania, a fost identificat şi reţinut de poliţişti, informează Agerpres.

"În ziua de 2 octombrie (...), un bărbat din comuna Valea Danului a sesizat poliţiştii (...) cu privire la faptul că, în urmă cu aproape o săptămână, ar fi fost înşelat de un bărbat a cărui identitate nu o cunoaşte, căruia i-ar fi predat suma de 10.000 de euro, sub reprezentarea că cel în cauză ar fi urmat să se deplaseze în afara ţării pentru cumpărarea unui autoturism. (...) Până la finele zilei, poliţiştii au stabilit identitatea persoanei în cauză", se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că victima s-ar fi întâlnit în seara zilei de 26 septembrie, într-o benzinărie din municipiul Piteşti, cu o persoană căreia îi ştia doar contul utilizat pe o reţea de socializare.

"În cadrul întâlnirii, persoana vătămată i-ar fi predat bărbatului suma de 10.000 de euro, reprezentând contravaloarea unui autoturism ce se afla la vânzare pe un site de profil din afara ţării, ocazie cu care această persoană i-ar fi prezentat ca adevărat faptul că a luat legătura cu vânzătorul autoturismului. Cel în cauză s-ar fi oferit să intermedieze cumpărarea autoturismului, promiţând că, în schimbul sumei de 700 de euro, va aduce pe platformă din Germania în România acel autoturism şi că va plăti vânzătorului suma primită", se precizează în comunicatul IPJ Argeş.

Ulterior, bărbatul care a primit banii nu a mai putut fi contactat.

În urma verificărilor desfăşurate de poliţişti, s-a stabilit că suspectul este un tânăr de 22 de ani din comuna Hinova, judeţul Mehedinţi, având o identitate diferită faţă de cea de pe site-ul de socializare.

Tânărul a fost ridicat de poliţişti şi condus la audieri, ulterior fiind reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. El urmează să fie prezentat, marţi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri