USR îl propune pe Cristi Danileț la Curtea Constituțională, în locul lui Valer Dorneanu

Data actualizării: Data publicării:
Judecătorul Cristi Danileț.
Judecătorul Cristi Danileț. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR a anunțat, miercuri, că îl propune pe judecătorul Cristi Danileț pentru Curtea Constituțională, în locul lui Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul în 26 de aprilie.

Într-o postare pe Facebook, USR transmite că îl propune pe Danileț, „judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția”.

„Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională.

Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția.

CCR are nevoie de un judecător liber, independent și pro-european, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik.
USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, se arată în postarea de pe Facebook a USR.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, luni, procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe locul actualului preşedinte, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul. De asemenea, lunile următoare urmează să mai plece din funcție alți doi judecători ai CCR, Mona Pivniceru și Daniel Morar. Numirile urmează să fie făcute de Senat și de președintele Klaus Iohannis.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri