VIDEO. Beyonce a purtat pe scenă două creații a unui designer vestimentar român

Data publicării:
beyonce canta pe scena
Beyonce a purtat pe scenă două creații a unui designer vestimentar român. Foto: Captură TV Digi24

Un designer român a cucerit-o pe Beyonce prin ținutele pe care le creează. Recent, artista i-a purtat două creații pe scenă, în fața a sute de mii de oameni. E povestea unui tânăr dintr-un sat din Bacău, care a muncit și a crezut în visul lui, departe de România.

O salopetă inspirată de uniformele militare este una dintre ținute purtate de Beyonce în concertul de la Chicago. Creația îi aparține lui Cosmin Diaconu, tânărul plecat din Moldova natală să-și facă un nume în Anglia.

Cosmin Diaconu are 24 de ani și provine din Valea Seacă, un sat din Bacău. Mai are un frate geamăn și unul mai mare, iar pentru ei, părinții au plecat la muncă în Italia, lăsându-i în grija bunicilor.

Cosmin Diaconu, designer vestimentar: E tipica clasică poveste românească. Timp de doi ani s-au stabilit în Italia și după doi ani ne-au luat și pe noi.

Au stat 8 ani în Italia, însă o problemă de sănătate a mamei a făcut ca toată familia să se întoarcă în România.

Cosmin Diaconu, designer vestimentar: A fost o veste groaznică inițial. Mi-a căzut lumea în cap. Știam ce mă așteaptă înapoi la țară. Nu-mi vedeam viitorul acolo, pur și simplu.

A urmat un liceu din comună pentru că nu avea posibilități financiare să meargă la oraș. După studii, a plecat în Anglia să facă bani.

Cosmin Diaconu, designer vestimentar: Era muncă clasică, ce poți să o faci și fără o diplomă, prin fabrici, prin depozite.

Simțea că poate face mai mult, așa că și-a depus dosarul la Cambridge, să-și îndeplinească visul de a fi designer vestimentar.

Cosmin Diaconu, designer vestimentar: Am terminat facultatea cu cea mai mare notă din clasă, primul. Toți m-au felicitat, a fost o experiență absolut fenomenală.

După facultate, colecția lui a ajuns la Fashion Week, în Londra. Apoi a intrat într-o companie din industria modei, unde creează haine de scenă pentru artiști. Recent, Beyonce a purtat două ținute făcute de el.

Cosmin Diaconu, designer vestimentar: Chiar nu mă așteptam la așa ceva.

Cosmin are și un mesaj pentru copiii care au părinți plecați la muncă în străinătate.

Cosmin Diaconu, designer vestimentar: Să ai încredere în tine, chiar dacă părinții tăi te-au lăsat în țară fiindcă nu au posibilitate și nu pot, chiar dacă nu te descurci la școală și ai multe provocări, să ai mereu încredere în tine. Ești o persoană care poate să facă lucruri minunate. Trebuie doar să crezi în tine.

Operator: Marius Zaharia

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri