VIDEO Coadă de ambulanțe în fața spitalelor, după ziua cu record absolut de cazuri COVID

Data actualizării: Data publicării:
i. În curtea Spitalului Universitar din București este coadă de ambulanțe
Coadă de ambulanțe în curtea Spitalului Universitar din București. Foto: Digi24

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 înregistrate, cele mai multe decese și niciun pat ATI liber. Spitalele sunt pline, cu pacienți tratați pe holuri și ambulanțe care așteaptă în curte să lase alți bolnavi. În curtea Spitalului Universitar din București este coadă de ambulanțe. Au adus pacienți COIVD și așteaptă ca medicii să îi preia în spitalul care nu mai are locuri pentru ei.

6 ambulanțe așteptau miercuri dimineața în fața Spitalului Universitar din București. Unele au adus pacienți noi, altele așteptau să preia pacienți, pentru că și unitatea de primiri urgee de aici este suprasolicitată.

Sunt pacienți care așteaptă să fie preluați de medici, dar spitalele nu mai au unde să îi țină, așa că fac solicitări la CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) pentru a-i transfera la alte spitale.

În fața Spitalului Universitar au fost pregătite și corturi de triaj, pentru că medicii se așteaptă ca și în perioada următoare să crească numărul de infectări cu COVID – au fost estimări că vom ajunge și la 20.000 de cazuri pe zi – iar numărul celor care vor ajunge la spital va fi de asemenea mai mare.

Marți seara, 6 pacienți din Capitală, aflați în stare gravă, au fost transferați la Târgu Mure, pentru că în București nu li s-a mai găsit niciun loc la terapie intensivă.

Ministrul de Interne Lucian Bode spunea aseară că, în caz de nevoie, pacienții COVID ar putea fi transferați inclusiv în țările vecine.

Marți au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri, iar medicii avertizează că încă nu am ajuns la vârful valului 4 al pandemiei.

Cei mai mulți oameni care ajung în spital sunt nevaccinați. Ei spun că de acasă nu își dau seama cât de gravă este situația. Vaccinul anti-COVID protejează împotriva formelor grave de boală, iar cei care se vaccinează, chiar dacă se infectează, fac forme ușoare, care nu necesită spitalizare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri