Sari la conținut

VIDEO. Comentariul plin de emoție al lui Cristian Țopescu atunci când Nadia Comăneci a luat prima notă de 10 din istorie, la Montreal

Nadia Comăneci a scris istorie la Montreal, la Olimpiada din 1976, atunci când a bifat nu mai puțin de șapte note de 10 - patru la paralele și trei la bârnă. A fost prima gimnastă din istorie care a obținut un 10 perfect în acest sport. Dispozitivul de ținut scorul nu putea afișa această notă, așa că juriul a arătat 1.00.

Untitled

Foto: captura YouTube

Puțini își mai amintesc însă că ambele momente au fost comentate de Cristian Țopescu.

„Este un adevarat miracol de control al nervilor și al mușchilor. A cincea notă de 10 pentru Nadia Comăneci la Montreal”, a exclamat Cristian Țopescu după exercițiul la bârnă al Nadiei Comăneci.

„Publicul oftează la fiecare element de mare dificultate al Nadiei Comăneci. Auziți cum vibrează sala. Flash-urile clipesc neîncetat și Nadia iese și stă. Foarte bună aterizarea. Excepțional exercițiul Nadiei Comăneci. Parcă niciodată inimile noastre nu au vibrat cu atâta emoție ca în fața acestei prodigioase demonstrații de artă a unei fetițe de 14 ani. Nadia Comăneci, un nume familiar nu doar iubitorilor de sport din România, ci și celor din întreaga lume. 10. A treia notă de 10 la paralele pentru Nadia Comăneci. Fantastic”, a spus Cristian Țopescu.

Pe aceeași temă

Risc de monumentalizare

Într-un timp care privilegia şopârla, aluzia şi limbajul esopic, Cristian Ţopescu a fost, alături de Sanda Ţăranu şi...