Video&Foto Exercițiu NATO pe mare. Militarii români se antrenează cu forțele speciale ale marinei americane

Data actualizării: Data publicării:
Militri români din forțele speciale participă la un exercitiu militar NATO la Marea Neagra
Militarii români se antrenează cot la cot cu forțele speciale ale marinei americane, Foto: Ministerul Apărării Naționale/ Facebook

Exercițiu militar de amploare pe Marea Neagră, punctul fierbinte pe flancul estic al NATO. Astăzi a început un antrenament de forță al trupelor speciale: se instruiesc să intervină cât mai rapid în cazul în care navele românești ar cădea în mâna inamicilor. Militarii români se antrenează cot la cot cu forțele speciale ale marinei americane, cunoscute pentru cel mai greu antrenament fizic din lume, pentru a putea face față misiunilor periculoase. O echipă Digi24 a asistat la exercițiul militar.

Trupele speciale se instruiesc să intervină cât mai rapid în cazul în care navele românești ar cădea în mâna inamicilor. Foto: Ministerul Apărării Naționale/ Facebook
Trupele speciale se instruiesc să intervină cât mai rapid în cazul în care navele românești ar cădea în mâna inamicilor. Foto: Ministerul Apărării Naționale/ Facebook

Șase scafandri sar dintr-un elicopter Puma Naval direct în mare. Conform scenariului, au informații că la aproximativ un kilometru inamicii au pus stăpânire pe o navă.

După ce s-au făcut nevăzuți și au asigurat calea liberă, colegii lor militari din bărcile de mare viteză s-au grăbit să urce pe nava sechestrată. Într-un caz real, au la dispoziție cel mult două minute pentru asalt.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: După ce s-au asigurat că nu mai e niciun inamic să tragă asupra lor, se pregătesc să intervină în punctul-cheie, locul în care se afla o persoană ținută ostatică.

La acest exercițiu, militarii români se antrenează cot la cot cu faimoșii militari de la Navy Seals din Marina americană și cu militari din Spania și Georgia.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri