VIDEO Klaus Iohannis mulțumește Germaniei pentru că sprijină aderarea României la Schengen: "Prietenul la nevoie se cunoaște"

Data actualizării: Data publicării:
NATO Summit In Vilnius, Lithuania
Sursa foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a mulțumit, luni, Germaniei pentru sprijinul pe care-l acordă României în privința aderării la spațiul Schengen. Șeful statului a fost prezent la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Unității Germane.

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la cea de-a 33-a aniversare a Unității Germane, prilej cu care a ținut să mulțumească Germaniei pentru că susține demersul României de a adera la spațiul Schengen.

"Un proverb pe care îl întâlnim atât în România, cât și în Germania afirmă că „prietenul la nevoie se cunoaște” / "Wahre Freunde erkennt man in der Not". Susținerea vocală și constantă a Germaniei în favoarea aderării României la spațiul Schengen este elocventă în acest sens. Sperăm să atingem acest deziderat cât mai curând, atât în baza performanțelor noastre larg recunoscute, cât și ca o confirmare a faptului că Uniunea este capabilă să răspundă necesității de coeziune, reziliență, solidaritate și securitate sporită", a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a amintit și de tensiunile din interiorul UE.

"Ne confruntăm în prezent cu evoluții complexe și nedorite, care afectează pacea și securitatea pe continentul nostru și în întreaga lume.
Privind însă în urmă la reunificarea poporului german, ne păstrăm încrederea în victoria valorilor și a idealurilor care stau la baza Uniunii Europene: democrația, statul de drept, solidaritatea și respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Împreună, uniți, vom învinge toate provocările!", a spus președintele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni, 2 octombrie 2023, o alocuțiune în cadrul evenimentului organizat cu prilejul Zilei Unității Germane.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri