Bancnote false de peste 10.000 euro au fost găsite în urma unor percheziții în Târgu-Neamț

Data publicării:
Bancnote false de 100 de euro au fost descoperite de poliţişti în timpul unei percheziţii în Târgu Neamţ, pe 13 martie 2023.
Bancnote false de peste 10.000 euro au fost găsite în urma unor percheziții în Târgu-Neamț. Foto: politiaromana.ro

Poliţiştii au confiscat bancnote false de peste 10.000 de euro în urma a trei percheziţii efectate în localitatea Târgu-Neamţ după ce au primit informaţii că două persoane au încercat să facă cumpărături cu astfel de bani în mai multe locuri din judeţul Neamţ, informează Agerpres.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 10.400 euro, compuşi din bancnote susceptibile a fi falsificate, 5.850 lei şi un telefon mobil.

Bani falsi
Poliţiştii au confiscat 10.400 euro, compuşi din bancnote susceptibile a fi falsificate, 5.850 lei şi un telefon mobil. Foto: politiaromana.ro

"Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, două persoane bănuite, în vârstă de 52 ani, respectiv 61 ani, din Păstrăveni, ar fi încercat să achiziţioneze mai multe bunuri, folosind bancnote susceptibile a fi contrafăcute, din diferite locaţii din judeţul Neamţ", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

În cadrul acţiunii, au fost puse în executare două mandate de aducere.

Bărbatul în vârstă de 61 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi punere în circulaţie de valori falsificate, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar judecătorii au dispus măsura controlului judiciar.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul IPJ Neamţ şi jandarmi din cadrul IJJ Neamţ.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri