Video Caz revoltător în Alba. Un tânăr cu handicap grav, umilit de un medic din Comisia de Evaluare: „Ar putea pune marfă pe raft la magazin”

Data actualizării: Data publicării:
handicap
Foto cu caracter ilustrativ: Captură video Digi24

Un tânăr cu dizabilități grave din Alba Iulia a fost umilit de un medic din Comisia de Evaluare. Deși este dependent de ajutorul celor din jur chiar și pentru a merge până la toaletă, Comisia a considerat că el ar putea să lucreze și în consecință să nu-i acorde dreptul la un asistent personal.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: Tânărul suferă de o afecțiune neurologică foarte gravă care i-a afectat partea dreaptă a corpului. Acesta nu își poate folosi mâna dreaptă și nici nu se poate deplasa singur. Până la împlinirea vârstei de 18 ani, băiatul a fost încadrat la handicap grav cu însoțitor, însă după împlinirea acestei vârste hotărârea care îi acorda acest drept nu a mai produs efecte, astfel că tânărul a fost obligat să se prezinte în fața Comisiei de Evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Alba.

Pe data de 23 ianuarie, băiatul împreună cu mama sa s-au prezentat în fața membrilor Comisiei, iar unul dintre aceștia i-a mamei băiatului că tânărul ar putea totuși să lucreze într-un magazin și să aranjeze marfa pe rafturi, astfel că i-au suspendat dreptul de a avea însoțitor.

Decizia membrilor Comisiei a fost însă contestată în acest an, iar în septembrie 2023 instanța i-a dat câștig de cauză băiatului, stabilind că acesta are nevoie în permanență de un însoțitor. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri