Charles Michel, despre aderarea României la Schengen: S-a făcut un progres foarte mare. Puteţi conta şi de acum încolo pe sprijinul meu

Data publicării:
charles michel sustine un discurs
Charles Michel Foto: Profimedia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a felicitat, miercuri, pe Klaus Iohannis pentru aderarea parţială a României la spaţiul de liberă circulaţie europeană.

"Vă felicit pentru paşii importanţi făcuţi privind aderarea la Spaţiul Schengen", a spus Charles Michel, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful statului român. "Sunt convins că veţi face paşi suplimentari în acest sens", a adăugat preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres.

Michel a amintit că, la o vizită anterioară în România, şi-a luat angajamentul că va sprijini eforturile ţării noastre în ceea ce priveşte aderarea la Schengen. "S-a făcut acest progres foarte mare. Puteţi conta şi de acum încolo pe sprijinul meu", a arătat înaltul oficial.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, se află la Bucureşti pentru a avea discuţii privind Agenda Strategică a UE pentru următorii cinci ani.

El va discuta pe acest subiect cu preşedintele Iohannis, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban şi prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic.

"Ne-am învăţat lecţiile, aveţi perfectă dreptate. Ne-am confruntat cu o mulţime de dificultăţi extraordinare şi pandemia şi clima şi criza enegetică şi multe incertitudini. S-au făcut progrese în ceea ce priveşte extinderea UE şi s-a ajuns la decizii foarte importante", a arătat oficialul european.

Charles Michel a subliniat că una din priorităţi este securitatea şi apărarea. "Intenţionăm să identificăm instrumentele necesare pentru investiţii", a punctat el, subliniind că trebuie ca ţările europene să fie "mai responsabile pentru propria lor securitate".

Preşedintele Consiliului European a menţionat, printre priorităţile noii agende, stabilitatea şi prosperitatea Uniunii Europene. Charles Michel a vorbit şi despre situaţia din agricultură. "Fermierii din Uniunea Europeană merită sprijinul nostru şi un venit decent", a afirmat el.

Liderul UE a subliniat că toate deciziile de la acest nivel "sunt îndrumate de această credinţă fundamentală în valorile comune".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri