Cine este al cincilea deținut executat în SUA în ultimele două luni. A fost condamnat la moarte pentru uciderea unei fetițe de 10 ani

Data actualizării: Data publicării:
Keith Nelson a fost condamnat la moarte pentru uciderea uneif etite
Foto: Federal Public Defender, District of Arizona

Un deținut condamnat la moarte pentru răpirea și uciderea unei fetițe de 10 ani, în 1999, a fost executat vineri, fiind a cincea execuţie federală în două luni în Statele Unite, scrie CNN.

Keith Nelson, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la moarte pentru abuzarea și uciderea unei fetițe de 10 ani, Pamela Butler, pe care a răpit-o în timp ce minora se juca în fața casei. Bărbatul a mărturisit că a sugrumat-o cu un cablu.

Întrebat care sunt ultimele sale cuvinte, Nelson nu a avut nicio reacție. Funcționarul penitenciarului din Indiana a așteptat aproximativ 15 secunde, apoi a început procedurile. Nelson a fost pronunțat mort la aproximativ nouă minute după ce i s-a administrat o doză mortală de pentobarbital.

Administraţia lui Trump a executat în două luni mai mulţi condamnaţi decât administraţiile americane din ultimii 57 de ani, scrie AFP.

Fiecare din cele 50 de state sau alte jurisdicţii americane pot decide dacă utilizează sau nu pedeapsa capitală în sistemele lor juridice; sistemul federal este separat de acestea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri