Exclusiv Ciolacu: Vreau ca reconstrucţia Ucrainei să pornească cu un hub american pe teritoriul României

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-scaled-inquam-george-calin-1536x1024
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Reconstrucția Ucrainei, după terminarea războiului pornit de Rusia, trebuie să pornească cu un hub logistic american pe teritoriul României, a afirmat președintele PSD, Marcel Ciolacu, la interviurile digi24.ro.

„Îmi doresc ca în România să fie hub-ul logistic american de reconstrucție a Ucrainei. Trebuie să vorbim ca reconstrucția Ucrainei să pornească cu un hub american pe teritoriul României.

Nu poți să lași Ucraina după ce a fost distrusă pe nedrept de către un om abuziv, nu poți să îi lași să se reconstruiască singuri. Trebuie să fie şi un efort european. Omenirea trebuie să contribuie la reconstruirea Ucrainei. Reacția lumii civilizate trebuie să fie pe măsură”, a declarat Ciolacu, joi.

Potrivit acestuia, președintele rus Vladimir Putin este „un criminal de război”, motiv pentru care istoria nu îl va ierta.

„După ce am văzut masacrele, am spus că Putin e un criminal de război și urmează tot ce derivă de aici cu tribunalele internaționale. Istoria nu iartă pe nimeni, niciun dictator nu a fost iertat de istorie”, a mai adăugat liderul PSD.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri