Curtea de Apel din Bari a suspendat extrădarea lui Ionel Arsene în România

Data publicării:
Ionel Arsene
Ionel Arsene. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunțat, joi seară, într-o postare pe Facebook, că magistraţii din Italia au suspendat pentru moment predarea condamnatului fugar Ionel Arsene pe motive medicale. Oficialii Ministerului Justiţiei au precizat că CEDO nu s-a pronunţat deocamdată în acest caz.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Curtea de Apel din Bari a suspendat pentru moment predarea condamnatului fugar Ionel Arsene pe motive medicale. Experţii numiţi de instanţă vor face expertiza solicitată de avocaţi (să se constate dacă are probleme psihice), pentru a vedea dacă se confirmă situaţia sa medicală”, a transmis, joi seară, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Aceasta afirmă că statul român a aşteptat mult timp pentru hotărârea definitivă de predare.

„Ea este doar suspendată până se obţin rezultatele expertizei şi sperăm să efectuăm predarea la final. Sistemul penitenciar din Romania are unde să trateze deţinuţii, sunt spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecţiune”, a mai transmis ministrul Justiţiei.

Oficialii Ministerului Justiţiei au precizat că CEDO nu s-a pronuntat până în prezent cu privire la acest caz, doar Curtea de Apel Bari a suspendat predarea, potrivit News.ro. 

Alina Gorghiu afirmă că este foarte determinată să aducă în ţară orice fugar: ”Această întâmplare mă face să fiu şi mai determinată în eforturile pe care Ministerul Justiţiei, împreună cu alte autorităţi, le va face pentru a intoarce în ţară orice fugar, indiferent de numele lui, indiferent în ce ţară se află”.

Alina Gorghiu a anunţat anterior că avocaţii lui Ionel Arsene au sesizat CEDO, pe motiv că în România i-ar fi fost încălcat dreptul la viaţă şi ar fi supus la tratamente inumane şi degradante.

În acelaşi timp, condamnatul fugar Ionel Arsene şi echipa sa de avocaţi au formulat o cerere de suspendare a predării şi dispunerea unei expertize medicale prin care să se constate labilitatea psihică. Instanţa din Italia va decide, joi, şi cu privire la această solicitare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri