Sari la conținut

VIDEO. Gestul care l-a dat de gol pe un tată care și-a ucis fiica

Părinții care și-au ucis fiica pentru că refuza să urmeze regulile culturii pakistaneze au fost dați de gol de un simplu gest. Un expert în limbajul trupului a analizat o filmare din 2003 în care Iftikhar și Farzana Ahmed susțineau că nu au nicio legătură cu moartea adolescentei în vârstă de 17 ani, Shafilea.

În interviul folosit pentru un documentar care reda tragica dispariție a fetei, un simplu gest l-a dat de gol pe părintele criminal. Întrebat dacă a avut legătură cu dispariția fetei, tatăl a răspuns: „Niciodată. Nu aș putea nici să visez așa ceva.Însă, o simplă mișcare a capului în semn aprobator în timpul acestui răspuns a dezvăluit adevărul pentru expertul Cliff Lansley, scrie DailyMail. De asemenea, în timp ce tatăl declara că nu și-a ucis fata, Farzana și-a coborât sprâncenele. 

În timpul interviului pentru documentar, cei doi părinți s-au plâns că au fost suspectați de crimă pentru simplul fapt că sunt musulmani. „Au spus: sunteți o familie musulmană, așa sunteți voi. O astfel de atitudine au avut, sugerând că musulmanii fac astfel de lucruri, că ne-am ucide propriul copil,” a declarat Iftikhar în fața camerelor.

După 9 ani de la dispariția tinerei Shafilea, adevărul a ieșit la iveală: talăl a asfixiat-o, îndesându-i o pungă în gură, ținând-o până când fata a încetat să respire. Trupul fetei a fost găsit după șase luni într-un râu din Cumbria, Anglia.

Iftikhar și Farzana au fost condamnați în urma mărturiei celei de-a doua fiice, sora lui Shafilea, arestată după ce a organizat un jaf asupra propriilor părinți. Fata a povestit polițiștilor că părinții o omorâseră pe Shafilea pentru că refuzase o căsătorie aranjată de familie și că și-au amenințat copiii să nu spună nimic despre crimă dacă nu vor să aibă aceeași soartă.

Iftikhar și Farzana au fost condamnați la închisoare pe viață.