Doi agricultori din județul Botoșani au sunat la 112 să anunțe că au găsit o grenadă și un proiectil, în timp ce lucrau pe câmp

Data actualizării: Data publicării:
grenada si proiectil
Cele două muniții au fost găsite de doi localnici care lucrau la câmp. Sursa foto: colaj ISU Botoșani

O grenadă a fost descoperită, miercuri după-amiază, pe un câmp, de un agricultor din Botoșani. Omul și-a dat seama că are în fața ochilor o bombă cu ceas, așa că a sunat imediat la 112. "Putea exploda la orice acțiune mecanică", au declarat reprezentanții ISU pentru Botoșani News. Tot miercuri și tot pe câmp, un localnic din Sapoveni a găsit un proiectil exploziv.

În primul caz, bărbatul lucra pe un câmp din comuna Văculești, când a dat peste grenadă. Nu a stat prea mult pe gânduri și a anunțat autoritățile.

"Echipa pirotehnică a stabilit că grenada avea focosul retezat și putea exploda la orice acțiune mecanică. Aceasta a fost ridicată și transportată în siguranță, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate", au declarat reprezentanții ISU Botoșani pentru sursa citată.

Câteva ore mai târziu, un alt apel la 112 anunța, de data aceasta, descoperirea unui proiectil pe un câmp din localitatea Sapoveni. 

"În urma verificărilor efectuate, echipa pirotehnică a stabilit că este vorba despre un proiectul exploziv de calibrul 100mm, trecut prin gura de foc. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranță, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate", a transmis ISU Botoșani pentru sursa citată.

Grenada descoperită pe un câmp din Văculești. Sursa foto: ISU Botoșani
Grenada descoperită pe un câmp din Văculești. Sursa foto: ISU Botoșani

Muniția neexplodată este foarte periculoasă, atrag atenția specialiștii. Cei care găsesc astfel de obiecte metalice ce par a fi proiectile, grenade, bombe sau cartuşe sunt sfătuiți să nu le atingă și să sune de urgență la 112.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri