Video Dubla sinucidere din Hunedoara. Drama tatălui care a încercat să-și salveze fiica, dar a ajuns prea târziu

Data actualizării: Data publicării:
silueta unui barbat depresiv
Noi detalii ies la iveală în cazul celor două fete de 15 ani care s-au sinucis. Foto: Shutterstock

Noi detalii ies la iveală în cazul celor două fete de 15 ani, din Hunedoara, care au murit după ce s-au aruncat împreună de pe o clădire înaltă de peste 20 de metri. Una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să recurgă la gestul extrem. Disperat, tatăl s-a urcat în mașină și a condus șapte kilometri ca să-și salveze fiica, dar nu a reușit să ajungă suficient de repede. Anchetatorii încearcă acum să afle dacă adolescentele au consumat sau nu substanțe interzise.

Cele două fete s-au urcat pe o clădărie abandonată din municipiul Lupeni și și-au pus capăt vieții printr-un gest tragic.

Anamaria Ianc,  jurnalist Digi24: „Clădirea de pe care cele două fete s-au aruncat în gol ținându-se de mână este mai înaltă de 25 de metri și aparține unei fabrici de mătase artificială. Este situată relativ aproape de zona locuită și nu se știe cum de nimeni nu le-a văzut pe cele două atunci când au intrat în această incintă.”

Înainte să se sinucidă, una dintre adolescente și-a sunat mama și i-a spus ce vrea să facă. Disperat, tatăl s-a urcat în mașină și a condus șapte kilometri ca să-și salveze fiica. A reușit să ajungă înaintea ambulanței, dar nu suficient de repede s-o oprească pe fată.

„Polițiștii au identificat trupurile celor două minore în vârstă de 15 ani din Uricani, față de una dintre acestea fiind declarat imediat decesul, iar față de cea de-a doua echipele medicale încercând protocolul de resuscitare, însă din păcate fără rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Fetele erau eleve în clasa a 9-a, una dintre ele învăța la Liceul Tehnologic din Uricani, iar cea de-a doua învăța la Liceul Tehnologic din Vulcani. Ele au fost colege până în clasa a 8-a, însă în urma examenului național acestea au intrat la licee diferite, dar au rămas prietene.

Profesorii și autoritățile nu își explică gestul necugetat al tinerelor.

 „E o tragedie. Eu si colegii mei, cu care am reușit să vorbesc, sunt șocați. Nu am informații să fi avut probleme la școală, probleme de disciplină sau să fi solicitat ajutorul pentru orice altă problemă”,  spune directorul Liceului Tehnologic Vulcan, Dumitru Sandu.

„Nu arătau vreodată să aibă un comportament aparte. Cert este că ele erau foarte bune prietene și este tragic ce s-a întâmplat. Cred că si anturajul a contribuit”, spune primarul localității Uricani, Dănuț Buhăescu.

Polițiștii iau în calcul ca fetele să fi consumat substanțe interzise. Aceasta variantă este susținută și de videoclipurile postate de una dintre ele în mediul online înainte de tragedie. În imagini, adolescenții par a consuma substanțe interzise. În altă filmare, minorii ascultă melodii în care se vorbește despre droguri, dar și despre revoltă și gesturi extreme.

Adevărul se va afla doar în urma necropsiei efectuată de medicii legiști. Aceștia vor stabili dacă fetele au consumat sau nu stupefiante.

Anul acesta, scandalurile și tragediile produse din cauza drogurilor în rândul adolescenților au scandalizat opinia publică. A ieșit la iveală cât de ușor pot obține tinerii substanțe interzise, dar și că aceștia sunt o țintă sigură a rețelelor de traficanți.

După moartea celor doi tineri din 2 Mai, uciși de un șofer care consumase un cocktail de stupefiante înainte să se urce la volan, Guvernul a promis ca va pune la punct o strategie națională pentru combaterea consumului de substanțe interzise, iar președintele Klaus Iohannis a pus acest subiect pe ordinea de zi a CSAT. Până acum, planurile nu s-au transformat într-un rezultat concret.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri