140 de dosare pe zi înregistrate la Prima Casă. Circa 9000 de garanţii au fost acordate prin program de la începutul anului

Data publicării:
prima casa

Numărul celor care speră la un împrumut prin programul „Prima Casă” creşte în ritm accelerat. Circa 140 de dosare pe zi au fost înregistrate în ultima lună, în creştere cu 40% faţă de ritmul mediu de până acum. De la începutului anului, au fost acordate circa 9000 de garanţii, iar valoarea medie a finanţărilor se ridică la aproximativ 35.000 de euro.

Mai bine de jumătate dintre solicitanţi vor împrumutul pentru a cumpăra un apartament cu două camere, întrucât acest tip de locuinţă se încadrează în plafonul de 60.000 de euro. Foarte puţin căutate sunt apartamentele cu patru camere, pentru că sunt mai scumpe.

Spre deosebire de anii trecuţi, apetenţa pentru imobilele noi a crescut vizibil. O treime din valoarea garanţiilor acordate de stat au mers pentru achiziţia de locuinţe construite după 2008.

Cele mai multe solicitări au fost din Bucureşti şi din localităţile din jurul Capitalei, urmate la mare distanţă de Timiş şi Cluj.

Din 2009 şi până acum, statul a dat 115.000 de garanţii, iar finanţările au ajuns la un total de 4,4 miliarde de euro. Pentru anul acesta, au fost alocare fonduri de 270 de milioane de euro, care se adaugă celor 165 de milioane de eurorămaşi nefolosiţi de anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri