Adrian Vasilescu, la Digi24: Este exclus ca BNR să medieze conflictul dintre autorități

Data publicării:
adrian vasilescu digi24-4

Mugur Isărescu a fost invitat să participe la discuțiile care au avut loc, marți după-amiază, la Cotroceni, între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, discuții care s-au soldat cu un eșec. Cele două părți au rămas inflexibile în pozițiile pe care le susțin.

Întrebat dacă Mugur Isărescu ar fi dispus să medieze între Victor Ponta și Traian Băsescu, oficialul BNR a fost categoric: „Este exclus aşa ceva. Guvernatorul și banca centrală nu-și arogă dreptul de mediator sau arbitru. Banca centrală colaborează cu autorităţile pe care ţara ni le dă. Cu preşedintele pe care îl dă ţara, cu guvernul dat, cu ministrul de Finanțe pe care îl dă ţara. Colaborarea băncii centrale trebuie să fie foarte bună, pentru că, dacă nu e bună, țara are de suferit”, a adăugat Adrian Vasilescu.

Întrebat dacă guvernatorul intenţionează să se întâlnească separat cu preşedintele și premierul, Adrian Vasilescu a opinat că acest lucru „ar însemna să aibă iniţiative şi nu e în obiceiul BNR să aibă iniţiative privind întâlniri separate cu autorităţile din ţară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri