BMW: Guvernul trebuie să susțină pe cei care cumpără mașini electrice

Data publicării:
bmw i3

Succesul înregistrat de maşinile electrice în vânzări depinde şi de sprijinul pe care statele îl acordă cumpărătorilor, iar autorităţile române nu a făcut încă paşi în acest sens, a declarat joi, pentru News.ro, Alexandru Şeremet, director de comunicare în cadrul BMW România.

În aprilie 2015, guvernul a anunţat că oferă un ajutor de până la 6.500 de euro celor care doresc să-şi cumpere o maşină electrică, dar acest ajutor nu s-a materializat.

Statul român nu a oferit încă banii pe care i-a promis. Peste tot în lume, vânzarea de maşini electrice a înflorit acolo unde autorităţile au oferit ajutor financiar sau facilităţi cumpărătorilor. Norvegia, Olanda sau statul american California sunt câteva exemple reuşite în acest sens”, a spus Şeremet, pentru News.ro.

BMW a vândut circa 2.000 de automobile BMW i3 atât în Norvegia, cât şi în Germania, în 2014. Însă volumul a înseamnat peste 20% din totalul vânzărilor BMW în Norvegia, unde statul susţine masiv achiziţia de maşini electrice, şi sub 1% din piaţă în Germania, unde nu au existat măsuri în acest sens.

Fiind vorba despre o tehnologie nouă, preţurile sunt încă ridicate, iar cumpărătorul trebuie să fie stimulat să cumpere o astfel de maşină, susţin reprezentanţii producătorilor.

Preţul unei maşini BMW i3 începe de la 35.000 de euro, în timp ce un BMW Seria 3 are preţuri mai mici, de la 30.000 de euro.

Preţurile vor scădea în viitor, pe măsură ce producătorii vor vinde din ce în ce mai multe maşini electrice şi vor putea să-şi recupereze mai uşor banii investiţi”, a mai spus Şeremet. 

În primele două luni ale acestui an, românii au cumpărat 74 de automobile noi hibride şi electrice, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), cu 90% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.  

Anul trecut, în România s-au vândut 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, mai mult decât dublu (110%) comparativ cu 2014, când au fost vândute 236 de unităţi.

România rămâne însă tot pe ultimele locuri în ceea ce priveşte achiziţia de autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător, campionii Uniunii Europene la vânzările de astfel de maşini fiind Marea Britanie, Germania şi Franţa, cu peste 12.000 de unităţi vândute anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Construcția fabuloasă făcută de Ceaușescu de frica rușilor, care acum este considerată de străini una dintre...
Digi FM
Cătălin Bordea, reacție după mesajul transmis de fosta soție: „Nu am loc de ăștia doi în gânduri”
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, hârjoneală în mare, la St. Tropez. Ea, în costum de baie, el a preferat să stea...
Film Now
Record! Care este prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea...
Newsweek
Cine l-a lăsat pe Nicolae Ceaușescu fără replică la o vânătoare? „Du-te naibii cu ursul tău!”
Digi FM
Kate şi William au publicat o fotografie cu Charlotte şi Louis urmărind finala Euro 2024. Imaginea a făcut...
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Shannen Doherty a semnat actele de divorț cu o zi înainte să moară. Renunțase la banii pe care-i cerea lui...
UTV
Prima reactie a lui Catalin Bordea dupa ce Livia a postat o noua imagine cu Spike. “Nu am loc de astia doi in...