Boloș a demis un vicepreședinte ANAF și pe șeful Autorității Vamale

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor. FOTO: Inquam Photos

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, l-a demis pe vicepreședintele ANAF Costea Sandu, potrivit unor surse guvernamentale. Ministrul anunțase miercuri seara, la Digi24, demiteri în rândul conducerii Fiscului și a Autorității Vamale.

ACTUALIZARE 13.07. Boloș l-a schimbat și pe șeful Autorității Vamale. Ion Cupă, numit în funcție în 2023, a fost înlocuit cu Marcel Mutescu, fost șef al Vămii în 2021, potrivit surselor Digi24.

De asememea, Alexandru Dudu a fost numit în funcția de vicepreședinte.

Decizia a fost luată „în vederea unei coordonări eficiente a principalelor activități specifice agenției, precum și pentru îndeplinirea corespunzătoare a obiectivelor care ne revin conform programului de guvernare și strategilor asumate”, potrivit surselor citate.

Costea Sandu era în funcție de aproximativ un an și jumătate.

În locul lui au fost numiți în funcția de vicepreședinte Gabriela Florentina lonescu și Alexandru Drăghici. Ambii au rang de subsecretar de stat.

„Propunerile formulate au la bază abilitățile, aptitudinile și experiența profesională, precum și rezultatele excepționale obținute de cei doi funcționari într-o carieră de peste 20 ani, fiecare, în cadrul administrației fiscale”, se arată în decizia ministrului Finanțelor, consultată de Digi24.

Premierul Marcel Ciolacu ceruse demiterea responsabililor din ANAF care se ocupă de colectare și înlocuirea lor cu funcționari mai performanți în acest domeniu.

Boloș spusese miercuri seara că îi va demite pe „toți” vicepreședinții ANAF.

„Nu există ANAF și Autoritatea vamală cu conducere lipsită de performanță. Sunt cele mai importante instituții ale statului român”, a spus Boloș.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri