București este pe primul loc în Europa, în privința blocajelor din trafic. Pe ce loc este la nivel mondial

Data publicării:
shutterstock_1222978192
FOTO: Shutterstock

Bucureşti este al treilea oraş din lume şi primul din Europa în privinţa blocajelor înregistrate în trafic, conform clasamentului anual realizat de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom, transmite Bloomberg.

shutterstock_601417007
Bucurestiul este pe primul loc în Europa, în privnța blocajelor din trafic. FOTO: Shutterstock

La nivel mondial, cele mai aglomerate oraşe sunt Bangkok, Mexico City, Bucureşti, Jakarta, Moscova, Chongqing, Istanbul şi Sankt Petersburg, potrivit Agerpres.

Topul realizat de TomTom este dominat de pieţele emergente. În rândul ţărilor bogate, doar Los Angeles este în top 15, fiind pe poziţia a 14-a.

Unele oraşe din sudul Asiei cu cel mai îngrozitor trafic, printre care Dhaka, Delhi şi Karachi, nici măcar nu sunt incluse în clasamentul TomTom. Problemele lor se vor înrăutăţi deoarece populaţia creşte rapid în acele regiuni.

O metodă de reducere a blocajelor înregistrate în trafic o reprezintă restricţionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor maşini în anumite zile a fost implementată cu succes în oraşe ca Manila, Mexico City, Bogota şi Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxă pentru vehiculele care circulă în zonele aglomerate a avut un efect similar.

Alte oraşe, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China şi India şi-au extins reţeaua de metrou, dar analiştii avertizează că ar putea să nu fie suficient pentru decongestionarea traficului.

Raportul ''TomTom Traffic Index'' a analizat datele privind traficul urban din 390 de oraşe din 48 de state de pe şase continente

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri