Clauza favorabilă clienţilor care dau băncile în judecată nu este încă adoptată. Adrian Vasilescu: BNR nu şi-a spus părerea

Data publicării:
adrian vasilescu

 

Adoptarea prevederii din Codul de Procedură Civilă care permite clienţilor să ceară în instanţă anularea mai multor clauze din contractele cu băncile considerate abuzive, a fost amânată până la data de 1 iulie. În această situaţie, Banca Naţională a României „nu şi-a spus părerea”, a declarat la Digi24 consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu.

În urma mai multor decizii favorabile clienţilor care au acţionat în judecată instituţiile financiare, adoptarea prevederii din Codul Civil a fost amânată, iar până la vară, Banca Naţională a României intenţionează să organizeze o dezbatere în care să ceară opinia reprezentanţilor băncilor cu privire la această prevedere.

Practic, Codul de Procedură Civilă a intrat în vigoare la 15 februarie, dar un articol, cel referitor la clauzele abuzive, a fost amânat până la 1 iulie”, explică consilierul guvernatorului BNR la Digi24, în emisiunea Kilometrul 0.

Motivul: „E un articol dificil, cu foarte multe probleme, bazat pe multe discuţii contradictorii, şi atunci decizia Guvernului a fost - după mine - firească”, consideră Adrian Vasilescu.

Oficialul adaugă că „BNR nu a vrut să fie decât un arbitru” în această chestiune. „Nici măcar nu şi-a spus punctul de vedere”, subliniază consilierul guvernatorului BNR.

Din aceeaşi emisiune:

Adrian Vasilescu (BNR): „Avem cifre de export pe care România nu le-a atins niciodată, nici în perioada conducerii lui Nicolae Ceauşescu”

Sfatul lui Adrian Vasilescu (BNR) pentru Guvern: „Prima prioritate ar trebui să fie încurajarea investitorilor interni”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri