Dacia Duster are un concurent serios chiar în România. Ce se întâmplă pe piaţa auto la final de an

Data publicării:
dacia duster shutterstock_565431715
La final de an, se dă bătălia între Ford Craiova şi Dacia Mioveni pentru stabilirea câştigătorului pe cea mai mare piaţă auto din Europa. FOTO: Shutterstock

La final de an, se dă bătălia între Ford Craiova şi Dacia Mioveni pentru stabilirea câştigătorului pe cea mai mare piaţă auto din Europa.

Potrivit estimărilor, cele două SUV-uri produse în România, Dacia Duster şi Ford EcoSport, vor avea aproape 50.000 de unităţi exportate pe piaţa germană, iar lupta comercială devine extrem de strânsă, arată datele analizate de Profit.ro. Chiar dacă pe piaţa europeană, Dacia Duster rămâne încă la un nivel ridicat al vânzărilor comparativ cu Ford EcoSport, fiind în top 5 al celor mai vândute SUV-uri, pe piața din Germania modelul produs de americanii de la Ford în uzina din Craiova are un succes remarcabil. Rezultatele statistice oficiale pentru luna noiembrie arată cifre aproape duble pentru SUV-ul de la Craiova faţă de cel de la Piteşti.

EcoSport a înmatriculat aproape 2300 de unităţi, o creştere de peste trei ori şi jumătate mai mare faţă de anul trecut. Cu acest rezultat, EcoSport sare de 20.000 de unităţi în primele 11 luni ale anului, cu o creştere aproape dublă faţă de anul trecut. Concurentul său românesc, Dacia Duster, una dintre vedetele pieței germane de anul acesta, a avut însă o lună mai slabă în noiembrie, înregistrând o scădere de aproape o treime, cu un volum de doar 1.250 de unități înmatriculate. Totuşi, volumul pe primele 11 luni, s-a ridicat la peste 21.000 de unități înmatriculate. În aceste condiții, la final de an, departajarea dintre cele două modele ar putea fi de doar câteva vehicule, având în vedere că ambele vor avea aproximativ 22. 500 de unităţi înmatriculate.

Dincolo de competiţia pentru piaţa germană, efectul major al acestor vânzări este în primul rând un câştig pentru industria auto românească, volumul total de aproape 50.000 de SUV-uri vândute fiind un pilon important pentru economia ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri