Galerie Foto Șase companii vor să-i angajeze pe singalezii abandonați. Ce salarii le oferă

Data actualizării: Data publicării:
muncitori-sri-lanka-violeta-alexandru-inquam-ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Șase companii au făcut oferte de muncă lucrătorilor din Sri Lanka aduşi din Botoşani la aeroportul Otopeni, a spus Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Ea a estimat că cei 36 de muncitori din Sri Lanka vor semna până miercuri contracte de muncă cu noii angajatori.

„Eu i-am văzut încântaţi de ceea ce au auzit, i-am văzut decişi să aleagă între opţiunile prezentate chiar astăzi, sunt conştienţi că fiecare zi în care nu muncesc este în defavoarea domniilor lor, mă aştept să ia decizia astăzi iar de mâine să intre în contact cu angajatorul. Sunt oferte din industria de producere de echipamente de cafea, ambalarea şi comercializarea cafelei, din confecţii, domeniul sanitar - au fost oferte din partea unor companii private care administrează servicii medicale, din domeniul alimentar - a fost oferta unei companii care ambalează şi comercializează produse alimentare, deci au o paletă largă de oferte. Intenţia mea este să luăm o decizie astăzi, este şi spre binele dânşilor, din ce îmi spun, ei doresc să se angajeze şi să înceapă să câştige un ban muncit. Ca atare, în niciun caz nu vor fi abandonaţi sau lăsaţi pe stradă, dar mă aştept ca de mâine să intre deja în relaţie contractuală cu angajatorul. I-am rugat să întrebe în repetate rânduri pe fiecare din cei şase cu care au vorbit: care sunt condiţiile de salarizare, care sunt condiţiile de cazare, de masă, de tratament”, a declarat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

Printre cei 36 de muncitori se numără Nishanka Pradeep și Anusha Priyadarshani. Cei doi au împreună o fată de 8 ani, Amashi Nikaythana, care a rămas acasă în grija rudelor.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Unul dintre voluntarii care au participat la acţiunile iniţiate de ministrul Muncii în favoarea rezolvării situaţiei lucrătorilor sri-lankezi, Ruban Jayathas (foto sus), a menţionat că salariile oferite marţi lucrătorilor variază între 1.500 şi 2.500 de lei.

„Au fost făcute oferte de la companii din Bucureşti, Cluj, Ploieşti, Bihor, Prahova. (...) Salariile oferite astăzi variază între 1.500 până la 2.500 lei, iar contractele includ prevederi despre orele suplimentare, tichete de masă, toate aceste informaţii li s-au transmis şi ei vor lua o decizie în funcţie de cele mai bune condiţii oferite - ei vor să lucreze cât mai mult, deci probabil se vor uita la ofertele care le oferă mai multe avantaje pentru orele suplimentare. Unele din companiile care au transmis oferte azi au oferit salarii mai mari decât cele pe care lucrătorii le obţineau la Botoşani”, a declarat Ruban Jayathas.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri