Se înăspresc regulile pentru firmele care vor să îşi ceară insolvenţa

Data publicării:
oameni de afaceri birou sedinta shutterstock_374127247

Se înăspresc regulile pentru firmele care au de gând să îşi ceară insolvenţa. Guvernul a terminat documentul prin care va schimba regulile de insolvenţă şi are câteva modificări majore.

oameni de afaceri birou sedinta shutterstock_374127247
FOTO: Shutterstock

Una dintre cele mai importante modificări este că firmele nu îşi vor mai putea cere insovenţa dacă, la data deschiderii procedurii, mai mult de 50% dintre datorii sunt către stat, potrivit documentelor oficiale obţinute de Profit.ro.

Se urmăreşte astfel întărirea regulilor astfel încât să fie prevenită o eventuală insolvenţă doar pentru evitarea obligaţiilor bugetare. Chiar dacă numărul insolvenţelor a scăzut în prima jumătate a anului, tot avem aproape 4.200 de firme care au iniţiat această procedură, care au cauzat creditorilor pierderi totale de aproape 5 miliarde de lei, o creştere de 10%, potrivit unui studiu realizat de Coface.

În plus, numărul locurilor de muncă înregistrate de firmele insolvente în primul semestru al anului este în creştere cu peste o treime, asta însemnând un număr de aproape 26.000 de angajaţi.

(Business Club - Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri