Metrorex, obligată de Justiție să reia alimentarea cu utilități a magazinelor de la metrou

Data actualizării: Data publicării:
magazine spatii comerciale metrou shutterstock_628761773

Judecătoria Sectorului 1 a obligat miercuri Metrorex să reia alimentarea cu energie și apă a magazinelor din stațiile de metrou ai căror proprietari aveau contracte de închirieie cu firma sindicatului, respectiv Sindomet ServCom SRL.

Într-un comunicat remis presei joi Metrorex anunță că decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost luată fără citarea Metrorex. „Metrorex a luat decizia întreruperii utilităților către spațiile comerciale din incinta stațiilor de metrou întrucât Contractul de Asociere în Participațiune, încheiat cu Sindomet ServCom SRL a încetat la data de 26.09.2018, iar corespunzător acestei situații și obligația Metrorex de asigurare a utilităților. Cu toate acestea, Sindomet ServCom SRL refuză să se conformeze obligațiilor ce decurg din această situație, continuând să mențină valabile contractele de închiriere fără acordul Metrorex”, spune compania.

În data de 28.11.2018, la solicitarea Asociației Comercianților de la Metrou, Judecătoria Sectorului 1, printr-o Ordonanță Președințială, emisă fără citarea Metrorex și posibilitatea de formulare a apărărilor, a obligat societatea să reia furnizarea utilităților.

Metrorex a luat cunoștință de această Ordonanță în data de 29.11.2018 și s-a conformat prin reconectarea spațiilor la utilități. Metrorex va ataca cu apel Ordonanța Judecătoriei Sector 1 în termen legal de 5 zile de la comunicare, spune compania de stat.

Rezilierea contractelor a avut loc de către Metrorex deoarece compania de stat a acuzta că banii încasați din chirii merg in mod netransparent către firma controlată de anumiți sindicaliști și că partea ce revine firmei de stat este infimă. Sindicatele au avut monopol asupra contractelor de închiriere timp de zece ani.

Problema este însă că mulți dintre chiriașii spațiilor au făcut investiții importante în spații sau chiar au adus utilaje și echipamente (cum sunt patiseriile, cafenelele, centrele foto, unități McDonalds) pe care acum sunt obligate să le mute urgent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri