Sari la conținut

Tarif de mentenanță anuală pentru domeniile ”.ro”

Registrul Român de domenii .Ro (RoTLD) va introduce din martie anul viitor un tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru numele de domenii ”.ro”.

Taxa anuală va fi în cuantum de 6 euro, fără TVA,  pentru fiecare domeniu, a declarat pentru Profit.ro fostul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică Decebal Popescu care a semnat actul de introducere a taxei din partea ICI.

Tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu „.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării. Fostul director ICI precizează acum că a fost păstrat principiul perioadei de grație de 5 ani, ca parte a deciziei de introducere a taxei din martie 2018.

“Practic, aproximativ jumătate din cele aproape 900.000 de domenii .ro existente astăzi au fost înregistrate până la 1 iulie 2012 și, în consecință, proprietarii acestora vor fi obligați să achite o taxă de mentenanță. Estimările arată însă că doar 50% dintre deținătorii celor 450.000 de site-uri înregistrate până la 1 iulie 2012 vor plăti această taxă când vor fi notificați. Celorlalți - mulți nemaifolosind site-ul astăzi - le va fi retras dreptul de utilizare dacă nu plătesc”, informa Profit.ro, la finele anului trecut.