Sari la conținut

Contribuabilii au câştigat 480 de procese intentate ANAF pentru stabilirea eronată a obligaţiilor de plată

 

Anul trecut, instanţele s-au pronunţat pe fond în 1.247 de cauze având ca obiect deciziile structurilor ANAF de soluţionare a contestaţiilor, notează Mediafax.  

Instanţele s-au pronunţat asupra legalităţii si temeiniciei obligării contribuabililor la plata debitelor şi conformarea faţă de măsurile stabilite de organele fiscale si menţinute de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, hotărând că suma de aproape 400 milioane de lei, în 734 de cazuri, a fost corect stabilită în sarcina contribuabililor, în timp ce pentru suma de peste 110 milioane de lei, în 483 de cazuri, au dat câştig de cauză contribuabililor. Pentru suma de 13 milioane de lei instanţele au pronunţat, în 30 de cazuri, alte soluţii”, arată ANAF, într-un comunicat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin structurile specializate de soluţionare contestaţii, a verificat anul trecut peste 7.800 de dosare, cu o sumă totală contestată de aproape 1,5 miliarde lei, privind acte administrativ fiscale. 

„Procentual, soluţiile emise de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, pe sume, reprezintă: 52,83% respingere, 5,51% desfiinţare, 6,83% admitere si 35,83% alte soluţii”, mai arată ANAF.