Bitcoin a coborât sub 40.000 de dolari după un nou avertisment lansat de China

Data actualizării: Data publicării:
Reprezentare grafică a monedei virtuale Bitcoin. Foto: GettyImages
Reprezentare grafică a monedei virtuale Bitcoin. Foto: GettyImages

Bitcoin a coborât miercuri sub pragul de 40.000 de dolari, cea mai mică valoare din ultimele trei luni, după ce China a avertizat asupra riscului speculativ pe care îl prezintă criptomonedele pentru sistemul financiar, relatează Reuters

Acest aspect se adaugă îngrijorărilor privind evoluția criptomonedelor, după ce investitorii au început să vândă bitcoin, în urma aluziilor făcute în weekend de Elon Musk, care a dat de înțeles că ia în calcul sau chiar a vândut deja o parte din stocurile sale de monedă virtuală.

Mierucuri, bitcoin era cotată la 38.940 de dolari, o scădere de 9% comparativ cu ziua precedentă şi un declin de 40% faţă de maximumul de 64.895 de dolari atins în data de 14 aprilie.

Criptomonedele "nu sunt monede adevărate", susțin tot mai mulți oficiali chinezi, scrie Agerpres, după ce China a lansat avertismentul împotriva "speculaţiei" cu criptomonede, într-o ţară care îşi pregăteşte propria monedă virtuală.

Elon Musk a anunțat recent că Tesla nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru automobile. El și-a motivat decizia prin faptul că "mineritul de Bitcoin afectează mediul înconjurător". Piața criptomonedelor a pierdut 365 de miliarde de dolari după acest anunț.

"Tesla a suspendat achiziționarea de automobile cu plata prin moneda Bitcoin. Suntem îngrijorați în privința utilizării crescute a combustibililor fosili pentru mineritul de Bitcoin", ar fi motivul pentru care Tesla nu mai acceptă plata cu această monedă virtuală.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Partenerii noștri