Ce locuri de muncă se plătesc cel mai bine și care sunt cele mai căutate joburi în România

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat dă mâna cu o femeie
Domeniul IT deţine şi în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piaţă. Este urmat de sectoarele telecomunicațiilor, ingineriei, industriei petroliere şi sănătății. Foto: Profimedia Images

Cel mai bine plătite locuri de muncă din România se găsesc în IT, telecomunicații, inginerie, industria petrolieră şi sănătate, potrivit datelor de pe o platformă de recrutare online. Dintre toate domeniile, IT-ul a atins cea mai mare creștere a veniturilor, care pot ajunge și până la 5.000 euro.

Domeniile IT, telecomunicaţii, inginerie, industria petrolieră şi sănătate, sunt urmate de cel financiar şi cel al resurselor umane, cu salarii ce pornesc de la 2.000 de euro şi pot ajunge până la 5.000 de euro, net, conform datelor de pe platforma de recrutare citată de Agerpres.

În ultimul timp, accesul candidaţilor români la alte pieţe din regiune sau chiar de pe alte continente s-a liberalizat tot mai mult. „Majorările salariale consistente din zona IT sunt determinate atât de creşterea cifrei de afaceri a firmelor din domeniu, dar şi de competiţia puternică pentru angajaţi pe piaţa locală şi nu numai”, susţin specialiştii în resurse umane.

„Domeniul IT deţine şi în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piaţă. Potrivit datelor INS, salariile pentru angajaţii din IT&C sunt mai mari în Cluj decât în Bucureşti, fenomen explicat prin numărul redus de specialişti în Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor. Chiar dacă activitatea poate fi făcută de la distanţă, costurile de trai ridicate influenţează cerinţele candidaţilor şi astfel se justifică diferenţa de salariu dintre un specialist clujean şi unul din capitală”, se menţionează în analiză.

În pozițiile de coordonare, cei mai căutați sunt managerii de produse, vânzări și din domeniul financiar 

În acelaşi timp, în domeniul IT, cele mai bune oferte sunt pentru candidaţii cu poziţii de Senior DevOps Engineer, cu un salariu net de până la 5.500 euro şi asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar şi alte beneficii.

Poziţii ca cele de Full Stack Developer sau Senior Java Developer oferă, pe lângă salariul de top, asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă şi tichete de masă.

La rândul lor, candidaţii pentru poziţia de .NET Technical Lead pot obţine un salariu cuprins între 3.000 şi 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanţă, training și zile libere suplimentare.

„Printre poziţiile cu cele mai mari salarii la început de an se numără şi poziţiile de management şi coordonare, cei mai căutaţi fiind managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar. Salariile oferite pentru aceste poziţii variază între 2.000 de euro net în cazul unui manager în domeniul financiar şi până la 4.500 de euro net în cazul unui manager de produs. Printre beneficiile celor care aplică pentru aceste poziţii se numără asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viaţă şi de accident sau deconturi pentru transport”, notează sursa citată.

Citește și: Capcana în care cad mulți tineri pe piața muncii. La ce ar trebui să fie atenți la început de carieră

Partenerii noștri