Digi Economic: Cetățenii pot beneficia gratuit de cadastru. De executarea lucrărilor se ocupă ANCPI

Data publicării:
sediu ancpi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) derulează lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, pe o suprafață de peste 6,3 milioane de hectare, în 2.352 de unități administrativ-teritoriale (UAT), potrivit Digi Economic

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul întregii localități în 233 de UAT-uri, din totalul de 3.181 UAT-uri și în peste 25.763 de sectoare cadastrale, cu o suprafață totală de peste 5,4 milioane de hectare. De la începutul anului, ANCPI a eliberat peste 239.922 de noi cărți funciare.

Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și din fonduri europene nerambursabile.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.

Citește pe Digi Economic ce acte sunt necesare pentru a beneficia de cadastru gratuit.

 

 

Partenerii noștri