Fostul ministru Karoly Borbely a fost numit CEO al Hidroelectrica

Data actualizării: Data publicării:
Karoly borbely
Karoly Borbely a fost numit în funcţia de preşedinte al Directoratului Hidroelectrica pentru un mandat de 4 ani. Foto: Inquam Photos / George Călin

Karoly Borbely a fost numit în funcţia de preşedinte al Directoratului Hidroelectrica pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 7 noiembrie 2023, informează compania printr-un comunicat transmis Bursei de la Bucureşti.

„Hidroelectrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări de Legea 111/2016, în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere din data de 6 noiembrie 2023, Consiliul de Supraveghere a hotărât numirea în funcţia de membri ai Directoratului pentru un mandat de 4 ani, începând cu data de 7 noiembrie 2023, a următoarelor persoane:

-Karoly Borbely, în funcţia de membru al Directoratului Hidroelectrica şi Preşedinte al Directoratului (Director General Executiv sau Chief Executive Officer - «CEO»);

-Bogdan-Nicolae Badea, în funcţia de membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Investment Officer - «CIO»);

-Radu-Ioan Constantin, în funcţia de membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Administrative Officer - «CAO»);

-Marian Fetita, în funcţia de membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Financial Officer - «CFO»);

-Ianas Rădoi, în funcţia de Membru al Directoratului Hidroelectrica (Chief Operating Officer - «COO»)”, se arată în comunicatul companiei.

Karoly Borbely a mai ocupat în trecut funcția de ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei informației în guvernul Tăriceanu.

Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul de Supraveghere a revocat, începând cu data de 6 noiembrie 2023, din funcţia de membri provizorii ai Directoratului Hidroelectrica, pe Bogdan-Nicolae Badea, Cristian Vlădoianu, Marian Bratu, Răzvan Ionuţ-Pataliu şi Andrei-Dominic Gerea.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din Romania şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 187 de centrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Statul român deține 80% din Hidroelectrica, fondurile de pensii private Pilon II aproape 10%, iar restul alţi investitori.

Partenerii noștri