Hidroelectrica avertizează în privința videoclipurilor deep-fake cu vedete care promovează tranzacții cu acțiuni ale companiei

Data publicării:
Screenshot 2024-02-09 220128
Foto: Hidroelectrica/ Facebook

Hidroelectrica informează publicul cu privire la apariţia în mediul online a unor clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia deepfake, care includ persoane publice, artişti şi vedete TV ce promovează în mod fals tranzacţionarea acţiunilor companiei. 

„Subliniem cu fermitate că aceste conţinuturi sunt frauduloase şi induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalităţi în tranzacţionarea acţiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înşelarea celor atraşi de posibilitatea obţinerii facile a unor câştiguri financiare substanţiale. Subliniem şi clarificăm faptul că aceste declaraţii nu sunt reale şi nu reflectă opiniile sau poziţia reală a personalităţilor respective”, se arată într-un comunicat al companiei. 

Hidroelectrica recomandă publicului să fie extrem de precaut şi să ţină cont de următoarele sfaturi: evitaţi încărcarea datelor personale sau informaţiilor bancare pe platforme online care promit câştiguri exagerate în urma tranzacţionării acţiunilor Hidroelectrica: raportaţi conţinuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificaţi; colaboraţi cu platformele pentru a elimina rapid aceste informaţii nefondate; nu vă lăsaţi înşelaţi de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre. 

Reprezentanţii companiei dau asigurări că iau măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea Hidroelectrica. 

„Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi”, se mai arată în comunicatul remis vineri. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri