După ce a încălcat aceeaşi regulă de cel puţin 6000 de ori, JP Morgan primeşte o amendă pe care o poate plăti în trei minute

Data publicării:
jpm

Cea mai mare bancă americană, JP Morgan, primeşte o amendă de 95.000 de dolari după ce a încălcat aceeaşi regulă de peste 6000 de ori. Suma poate fi produsă în exact trei minute. A ieşit la lumină faptul că JP Morgan sabota sistemul de urmărire al prețurilor la obligațiuni.

Instituţia financiară ar fi trebuit să raporteze tranzacțiile, însă evita să o facă sau, în cazurile cele mai fericite, oferea datele mult prea târziu. Mişcarea îi câştiga un avantaj incorect în fața altor clienți.

Ideea din spatele sistemului de urmărire a prețurilor era tocmai asigurarea accesului egal la informații pentru toți jucătorii din piață.

JP Morgan nu îşi recunoaşte oficial vina, dar va plăti oricum amenda.

Deşi sistemul e dat peste cap de încălcări atât de frecvente, s-a demonstrat că nici alte bănci nu joacă după reguli. Deutsche Bank, cea mai mare bancă a Germaniei, nu şi-a raportat tranzacțiile la timp în peste 1000 de cazuri, iar Morgan Stanley a facut acelaşi lucru în cel puțin 4200 de situații.

La începutul anului, JP Morgan a fost amendată cu peste 2 miliarde de dolari pentru că nu a raportat către autorităţi ingineriile financiare comise de Bernard Madoff, omul care a pus în scenă cel mai mare joc piramidal din istorie, soldat cu o fraudă de 65 de miliarde de dolari.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri