Elon Musk s-a ținut de cuvânt. Mașina lansată azi de Tesla

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk vorbeste la un eveniment public in calitate de CEO Tesla
Foto: Agerpres

Tesla a lansat joi o nouă versiune a automobilului Model 3, într-o perioadă în care facilităţile fiscale acordate de guvernul american pentru vehiculele companiei sunt pe cale să scadă, transmite news.ro, care citează Reuters.

Elon Musk
Foto: Agerpres

Potrivit site-ului companiei, modelul cu tracţiune pe spate are o baterie medie, ccu o autonomie de 260 de mile, cu 50 de mile mai scăzută decât bateriile cu autonomie mare cu care sunt echipate versiunile mai scumpe ale automobilului Model 3.

Noua versiune are o perioadă de livrare de 6-10 săptămâni. Astfel, clienţii care vor primi automobilul până la sfârşitul acestui an vor beneficia de o facilitate fiscală de 7.500 de dolari. La 1 ianuarie 2019, această facilitate fiscală acordată pentru automobilele Tesla va scădea la jumătate.

Deşi Tesla a promis să lanseze şi o versiune de bază a Model 3, cu un preţ de 35.000 de dolari, deocamdată a produs doar versiunile mai scumpe, cu un preţ care porneşte de la 49.000 de dolari. Tesla a anunţat că nu va fabrica versiunea de bază a Model 3 în acest an.

Adăugarea unei versiuni cu un preţ mediu al Model 3 pare să fie o modalitate strategică de a atrage compărătorii care aşteptau o versiune cu un preţ mai scăzut. Nu este clar câte din cele peste 400.000 de rezervări pentru Model 3 sunt pentru versiunile de bază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri