Greva de la Complexul Energetic Oltenia s-a sfârșit. Activitatea, reluată

Data actualizării: Data publicării:
greva mineri Cariera Jilt Nord imagini amator 2 130119

Negocierilor de joi de la sediul Prefecturii Gorj s-au soldat cu succes. iar greviștii și-au reluat activitatea.



"Ca urmare a negocierilor de astăzi de la sediul Prefecturii Gorj între Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia şi sindicatele din cadrul CEO, minerii din cadrul Complexului au început să reia munca. Astfel, carierele în care activitatea se pregăteşte sa reînceapă sunt: Roşia, Rovinari, Tismana, Jilţ Nord, Jilţ Sud, Lupoaia şi Husnicioara ", se precizează într-un comunicat al Ministerului Energiei, remis joi.

Citește aici despre nemulțumirile premierului Viorica Dăncilă privind situația din energie.

Anterior, tot într-un comunicat, ministerul a anunţat că minerii de la Complexul Energetic Oltenia vor primi un spor de producţie în valoare netă de 585 lei, dacă vor relua imediat activitatea în carierele de lignit.

Ca urmare a discuţiilor din data de joi, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Societăţii Complexului Energetic Oltenia şi reprezentanţii legali ai sindicatelor, în condiţiile reluării imediate a activităţii, s-a stabilit că, în limita în limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de producţie pentru personalul muncitor din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune în sumă de 1.000 lei brut, respectiv 585 lei net.

Pentru conducători formaţie lucru din activitatea de producţie, mentenanţa şi transport cărbune va fi acordată o sumă de 700 lei brut, respectiv 409 lei net.

Totodată, pentru personalul de conducere din activitatea de producţie, mentenanţă şi transport cărbune va fi acordat o sumă de 500 lei brut, respectiv 292 lei net.

Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenanţă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanţă pentru toti salariaţii în sumă de 1.450 lei, începând cu data de 1 mai 2019.

Prima pentru Sărbătorile Pascale se va acorda în aceleaşi condiţii ca şi primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câştig net de cel puţin 330 lei.

"Administraţia se angajează să nu iniţieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancţiuni faţă de salariaţii participanţi la grevă, în condiţiile recuperării timpului de lucru. Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite şi va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinirea angajamentelor asumate de administraţie", se mai arată în comunicat.

Minerii din carierele de la CE Oltenia sunt în grevă de vinerea trecută. Din lipsa cărbunelui, un grup de la Rovinari a fost oprit în această dimineaţă.

Cum va influența situația din domeniul energetic sumele scoase din buzunar de către români pentru plata facturilor la curent?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri