Virgil Popescu: Nu vom avea probleme cu aprovizionarea de gaze naturale

Data publicării:
Ministrul Energiei, Virgil Popescu la Palatul Victoriei
Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Foto: gov.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dă asigurări că România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale pentru că depozitele vor fi pline pentru iarna viitoare. De asemenea, țara noastră va căuta să își diversifice producătorii și sursele de aprovizionare cu gaze, spune ministrul.

„România este al doilea mare producător de gaze din Europa, nu este cazul să discutăm despre scenarii apocaliptice. România își poate asigura gazele, deci nu se pune problema să nu avem resurse de gaze în depozite.

Vine primăvara, vom reintroduce obligativitatea depozitării gazelor și vom avea pentru iarna viitoare și depozitele la maximum încărcate cu gaze naturale. Avem producție de gaze. Diversificăm rutele de aprovizionare. Credeți-mă că nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale”, a dat asigurări ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul a afirmat, de asemenea, că Europa și România se uită pentru diversificarea resurselor și a rutelor de aprovizionare și că Azerbaijan este o sursă și o rută de aprovizionare cu gaze naturale. De asemenea o alternativă este și gazul natural lichefiat.

„Cu guvernul Greciei am vorbit și am pus în discuție interconectorul între Grecia și Bulgaria pentru a operaționaliza coridorul vertical pentru a avea acces și la gazul azer și la terminalele LNG din Grecia și din Turcia. Diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România și pentru Europa. Ne uităm la toate rutele și sursele de aprovizionare”, a explicat Popescu.

Și Marcel Ciolacu a dat luni asigurări că România nu va avea probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale: „Nu avem nici cea mai mică problemă şi avem un an ca să rezolvăm şi să ne pregătim pentru anul viitor. Sper ca gazul rusesc să fie înlocuit în proporţia cea mai mare de către gazul românesc. Dependenţa noastră de Rusia este cea mai mică din Europa, de 10 la sută”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri