Viscolul a lăsat 400 de localități fără energie electrică. Burduja: Condițiile meteo sunt crâncene, se intervine extrem de dificil

Data actualizării: Data publicării:
lnii de tensiune in zapada
Viscolul a lăsat 200 de localități fără energie electrică. FOTO: Profimedia Images

Oamenii din sute de localități din județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila nu au energie electrică, după ce liniile de medie tensiune au fost afectate de viscolul puternic. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat la Digi24 că intervențiile sunt "extrem de dificile" din cauza condițiilor meteo "crâncene".

ACTUALIZARE 12.25. Numărul localităților rămase fără energie electrică din cauza problemelor generate de viscolul puternic a crescut la 400.

Știrea inițială:

"Le spun românilor care nu au energie electrică că se intervine la fața locului cu echipe din zona Dobrogei, Munteniei și Banat. Condițiile meteo sunt crâncene.

O reparație poate dura până la câteva ore, dar peste un timp se poate strica iar.

Trebuie să așteptăm ameliorarea condițiilor meteo pentru a restabili alimentarea cu energie electrică.

Se pot genera probleme de la un minut la altul", a spus Burduja.

"Sunt condiţii meteorologice deosebite (cod roşu) în Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila, dar şi în alte judeţe. Suntem în contact permanent la nivelul Comandamentului energetic de iarnă, inclusiv cu dispeceratul energetic naţional, IGSU şi distribuitorii. Am convocat de ieri seară o reuniune a Comandamentului pentru astăzi, ora 13:00.",a transmis Ministerul Energiei.

Potrivit sursei citate, condiţiile meteorologice includ ninsori abundente, vizibilitate scăzută spre zero şi rafale de vânt de peste 90-100 km/h, ceea ce înseamnă acces îngreunat în zonele afectate.

"În acest moment, sunt afectate 175 de linii de medie tensiune. Până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, intervenţiile sunt extrem de dificile. Echipele de tehnicieni ale Reţele Electrice Dobrogea, împreună cu efective suplimentare din regiunile Muntenia şi inclusiv Banat, sunt mobilizate pentru restabilirea alimentării cu energie electrică pentru toţi consumatorii afectaţi. Am dispus remedierea tuturor defecţiunilor cauzate de vreme într-un termen cât mai scurt, ţinând cont de evoluţia condiţiilor din teren.", se mai precizează în comunicat.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri