Reacția lui Cioloș în scandalul privind Pilonul II: „Iresponsabililor, nu mai cheltuiţi ce nu aveţi”

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos gov ro
Foto: gov.ro

Fostul premier Dacian Cioloş afirmă, într-o postare pe Facebook, referindu-se la intenţia Guvernului de a suspenda plata contribuţiilor la Pilonul ll, că PSD „se joacă cu nervii şi cu pungile românilor”.

dacian ciolos gov ro
Dacian Cioloș

„PSD se joacă din nou cu nervii şi cu pungile românilor care contribuie la Pilonul II de pensii, după o metodă deja testată: lansează ideea unui proiect de lege care ar putea enerva contribuitorii, asumat de instituţii ale statului (nu cel “paralel” ci cel condus de PSD) după care iese un membru marcant al aceluiaşi partid de guvernământ care contrazice proiectul în cauză. actica asta au mai folosit-o. Este menită să repartizeze tensiunea ce se poate acumula întinzând nervii în mai multe serii mici, pentru a nu rupe coarda în momentul în care măsura chiar va fi luată”, scrie fostul premier.

Citește și ”Dragnea, mesaj disperat pentru Trump”

În opinia sa, „din păcate pare tot mai clar faptul că bugetul ajunge pe drojdii şi e nevoie să se deturneze conductele care alimentează bazinul de rezervă al cetăţenilor (Pilonul II) spre bazinul curent al Guvernului care începe să sece”.

„Cam la asta se reduce “bunăstarea” pesedistă. Te faci stăpân pe robinetele şi conductele celor care produc şi pui eticheta ta pe produsul final îmbuteliat şi distribuit ca fiind al tău. Iresponsabililor, nu mai cheltuiţi ce nu aveţi, nu vă mai jucaţi cu banii cetăţenilor!”, este concluzia lui Dacian Cioloş.

Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

Sursa: news.ro 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri