România vrea să împrumute 4 miliarde de euro de la BEI, pentru finanţarea unor investiţii din PNRR

Data actualizării: Data publicării:
Sediul BEI

România vrea să solicite Băncii Europene de Investiţii (BEI) un împrumut de aproximativ 4 miliarde euro pentru a acoperi parţial finanţarea publică naţionale necesară unor investiţii incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un memorandum în acest sens, transmite Executivul. Este vorba despre un acord de principiu privind contractarea unei asistenţe financiare rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii, în vederea acoperirii parţiale a finanţării publice naţionale necesare implementării unor reforme şi investiţii cuprinse în PNRR.

„Prin Memorandum, se stabileşte acordul de principiu al Guvernului privind contractarea unei asistenţe financiare rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), conform legislaţiei privind datoria publică, în vederea acoperirii parţiale a finanţării publice naţionale necesare implementării unor reforme şi/sau investiţii cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Valoarea sprijinului financiar necesar solicitat BEI este de aproximativ 4 miliarde Euro pentru o serie de investiţii din sectoarele transporturi (rutier, feroviar, metrou) şi sănătate, incluse în PNRR”, menţionează sursa citată de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri