Fuziune între Garda Financiară și Vamă. Noua direcție antifraudă va avea 1.500 de inspectori

Data publicării:
ponta sedinta

Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență, Garda Financiară, Vama și Direcția de Integritate din ANAF vor fuziona într-o structură antifraudă mai puternică, susțin autoritățile, care, de la 1 septembrie, va putea demara și anchete penale.

Până la această dată se va definitiva schema personalului, noua direcție antifraudă va trece din subordinea ANAF în subordinea directă a prim-ministrului și va lucra în coordonare directă cu DIICOT.

Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor, spunea că din cei 3.000 de angajați cât numără Vama și Garda Financiară vor ajunga la noua direcție antifraudă circa 1.500 și asta pentru că doar jumătate dintre inspectorii Gărzii ar putea lucra la această nouă direcție. Ei trebuie să dea examen, teste psihologice, texte de integritate cu poligraful, iar dintre ceilalți 1.500 o parte vor fi distribuiți în teritoriu. Însă distribuirea din teritoriu se va face în funcție de locurile vacante, spune autoritățile. Însă este greu de crezut că vor rămâne locuri vacante pentru că odată cu această nouă direcție antifraudă ANAF se va reorganiza la nivel teritorial și din cele 42 de direcții județene vor rămâne doar opt direcții regionale.

Astăzi, acest proiect de ordonare de urgență este într-o primă lectură în ședina Executivului și urmează ca săptămâna viitoare să fie aprobat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri